Fotbolls-VM 2023

England - Australien

3 - 1
Avslutad - Onsdag 16/8 - 12:00, Semifinal

England vinner stekheta semifinalen mot Australien med 3-1 och tar sig därmed till VM-final. Matchen inleddes med en stark inledning från Australien, men det var England som tog ledningen efter ett fantastiskt mål av Ella Toone i den 36:e minuten. Australien svarade snabbt och kvitterade genom Sam Kerr som gjorde ett solomål från mittlinjen i den 63:e minuten. Men England höll fast vid sin ledning och Alessia Russo satte spiken i kistan med sitt mål i den 86:e minuten.

Matchen präglades av intensitet och hårda dueller, där Sam Kerr var en ständig fara för det engelska försvaret. Hon blev dock hårt ansatt av motståndarna och hade flera smällar under matchen. Australien visade upp sitt snabba och energiska spel, men hade svårt att omvandla sina chanser till mål.

England dominerade bollinnehavet och spelade med ett högt passningstempo, medan Australien satsade på blixtsnabba kontringar. Matchen var en riktig holmgång och publiken höll igång med sitt stöd genom hela matchen.

Nu får Australien ladda om inför bronsmatch mot Sverige på lördag.

England vinner stekheta semifinalen mot Australien med 3-1 och tar sig därmed till VM-final. Matchen inleddes med en stark inledning från Australien, men det var England som tog ledningen efter ett fantastiskt mål av Ella Toone i den 36:e minuten. Australien svarade snabbt och kvitterade genom Sa...