Ändringar sparade

Så funkar Tippa med vänner

Vanliga frågor

Nej, Tippa med vänner är helt gratis och har ingen koppling till något bettingbolag.
Tippa med vänner är helt gratis!

Inga kreditkortsuppgifter eller övrig betalinformation anges i tjänsten och inga dolda avgifter finns.
Tippa med vänner är en plats där du kan umgås och tippa turneringar med dina vänner! Det gör turneringarna roligare och samtidigt öka spänningen!

Tippa med vänner är helt fri från inblandning av spelbolag och pengar. Byggt för och av personer som älskar sport.

Premiumgrupper

Att delta och tippa mot varandra i Tippa med vänner är alltid gratis för privatpersoner och man tävlar om äran, det räcker gott tycker vi.

Det finns dock möjlighet att vinna fina priser i några av våra premiumgrupper som kommer presenteras innan mästerskapet börjar. Det är fortfarande helt gratis att vara med och du kan gå med i hur många sponsrade grupper som du vill.
Är du eller ditt företag intresserad av att ha en premiumgrupp i Tippa med vänner får du gärna höra av dig till oss.

Du får genom en premiumgrupp i Tippa med vänner möjligheten att nå ut till tusentals fotbollsintresserade personer och kan effektivt göra reklam för ditt företag!
Det är som att vara med i vilken grupp som helst. Vi delar inte med oss av någon data som du inte har godkänt och det finns ingen kostnad att delta i en premiumgrupp.

Lyckas du nå en topplacering i gruppen och vinner ett pris så kommer företaget som hanterar gruppen att kontakta dig på angiven mailadress.

Du kan även närsomhelst välja att gå ur en premiumgrupp om du inte vill vara med längre.

Grupper

Det är superenkelt att skapa en grupp och du kan skapa hur många som helst!

För att skapa en grupp behöver du vara registrerad användare.

Du skapar en grupp genom att klicka på "Skapa ny grupp" i menyn eller på andra väl valda platser i systemet.
En grupp är en plats där du och dina vänner kan tävla och umgås kring turneringen - en naturlig plats för att diskutera matcher och skryta om er framgång.

Det är personerna i din grupp som du tävlar mot och som du sen förhoppningsvis har vunnit över när turneringen är slut.
Du kan skapa hur många grupper du vill, bara köra på!
Du kan bjuda in vänner genom att dela en länk. Länken hittar du inne på gruppen och under menyvalet "Bjud in".

Där kan du även lägga till användare som du i tidigare turneringar har spelat mot!
Samtliga deltagare i en grupp kan bjuda in andra deltagare. Detta gäller både privata och publika grupper.

Grupper

Du hittar mängder med grupper att delta inne på denna vy: https://tippamedvanner.se/competitions/uefa-euro-2021/tournaments.

Du kan även gå med i en grupp via inbjudningslänk. Om du fått en länk så är det bara att klicka på länken och gå med i gruppen.

För att gå med i en grupp måste du vara medlem på Tippa med vänner.
Det självklara valet för de sportintresserade! Om ni följer turneringen och vill tävla hela vägen fram till finalen ska ni välja att tippa både gruppspelet och slutspelet.

Här kan ni fram till matchstart ändra era tips och ta in de senaste nyheterna innan ni bestämmer er.

Ni kan såklart även tippa hela gruppspelet direkt. Slutspelet kan ni börja tippa direkt när det är klart vilka lag som spelar respektive match.
Alla vill inte följa hela turneringen dag för dag vilket är full förståeligt. Då finns möjligheten att tippa alla matcher innan turneringen börjar och enbart tippa gruppspelet. När gruppspelet sedan är slut så går även er tävling i gruppen mot sitt slut.

Med denna inställning i gruppen så riskerar inte mindre intresserade personer att tappa poäng, det räcker med att gå in i tjänsten en gång och fylla i sitt tips för att vara med och tävla!
I en publik grupp får alla som vill vara med och delta!

I en privat grupp krävs att du fått en inbjudningslänk. När du har fått länken är det bara hoppa in och tävla!
Ja, du kan när som helst gå ur en grupp.
Hur många du vill! Ju fler desto roligare.
Två eller fler personer kan såklart komma på samma poäng när turneringen är klar, händer detta så kommer en vinnare utses baserat på utslagsfrågan. Är det mot förmodan fortfarande oavgjort så delar ni på första platsen.

I våra premiumgrupper måste det ibland utses en vinnare eller få fram vilka som kommit på en topplacering, då kommer vi göra ytterligare steg för att få fram rätt placering.Det kommer då göras enligt steg i fallande ordning:

1. Flest poäng i gruppen
2. Närmast rätt i utslagsfrågan
3. Flest 6-poängare (dvs personen som har träffat rätt resultat flest gånger)
4. Lottning
Två eller fler personer kan såklart komma på samma poäng när turneringen är klar, händer detta så kommer en vinnare utses baserat på utslagsfrågan. Är det mot förmodan fortfarande oavgjort så delar ni på första platsen.

I våra premiumgrupper måste det ibland utses en vinnare eller få fram vilka som kommit på en topplacering, då kommer vi göra ytterligare steg för att få fram rätt placering. Det kommer då göras enligt nedan steg i fallande ordning:

1. Flest poäng i gruppen
2. Närmast rätt i utslagsfrågan
3. Flest 6-poängare (dvs personen som har träffat rätt resultat flest gånger)
4. Flest 3-poängare (dvs personen som har träffat rätt vinnare flest gånger)
5. Lottning

Grupper

Den som skapat gruppen kan ändra informationen i en grupp.
En grupp kan vara både privat och publik.

En privat grupp syns enbart för er som är medlemmar i gruppen. Nya användare kan enbart blir medlemmar i er grupp via en inbjudningslänk som ni kan dela med er av. Alla som sedan har denna länk kan gå med i gruppen.

Publika grupper kan ni likt privata grupper dela med hjälp av en länk. Utöver det så visas publika grupper även på tippamedvanner.se. I dessa grupper kan alltså vem som helst hoppa in och tävla mot er. Ju fler desto roligare!

Det är enkelt att ändra detta och görs av den användare som skapade gruppen under menyvalet "Inställningar"
Den användare som skapat gruppen kan du närsomhelst ta den.

Men tänker efter en gång innan du gör det, en raderad grupp kan inte återskapas.
Du kan när som helst ändra gruppens information, vilket inkluderar gruppens namn samt om det ska vara en publik eller privat grupp.

Tipsrad

Du tippar enkelt inne på tipsraden som du hittar inne på respektive grupp du är med i.

Du anger vad matcher kommer sluta vid full tid (90 min + stopptid), exempelvis att Sverige vinner med 2-1 mot Danmark. Detta gäller både för gruppspelet och slutspelet. Mål som görs under en eventuell förlängning och straffläggning ska inte inkluderas i ditt tips.

Vill du tippa inför varje match kan du även tippa i matchflödet som visar dagens och kommande matcher. Här tippar du genom att klicka på "Tippa"
Tipsraden består av tre delar:
- Gruppspel
- Slutspel
- Frågor

Först tippar du resultat för varje grupp som finns i turneringen. För att du ska känna att dina tippade resultat är rimliga så genreras gruppens tabell när du sparar dina resultat och du har då möjlighet att enkelt korrigera resultaten innan du går vidare.

När det är dags för slutspel kan du även tippa dessa matcher. Du kan tippa en slutspelsmatch när det är klart vilka lag som möts.

Utöver att tippa matcherna har du även några frågor som relaterar till turneringen. Dessa frågor kan både ge betydelsefulla poäng, samt bli avgörande utslagsfrågor om några i din grupp skulle sluta på samma poäng.

Tipsrad

Du får du poäng direkt efter att Tippa med vänner har registrerat slutresultatet i en match, vilket ofta är direkt efter matchen är slut.

Om du får rätt på någon fråga så får du dessa poäng när turneringen är slut.
För att vinna över dina vänner krävs såklart att du plockar många poäng, detta kan göras på två sätt:
- Genom att tippa matcher
- Genom att svara rätt på frågorna

För matcher gäller:
- Tre poäng om du träffar rätt 1X2 i matchen. Om matchen slutar lika och du har tippat X får du gå tre poäng.
- Lyckas du även pricka rätt slutresultat i matchen tilldelas du ytterligare tre poäng. Om du tippat 2-1 till Sverige vilket även blir resultatet får du även dessa poäng.

Totalt kan du alltså få 6 poäng på en match, men kan såklart även gå lottlös om lyckan inte är med dig.

Frågor:
Sen kan du även ta viktiga poäng på frågorna som du svarar på inne i din tipsrad. Dessa poäng ger dig möjlighet att göra sista spurten för att vinna gruppen! Här finns även en utslagsfråga som avgör vinnaren om ni är flera användare som slutar på samma poäng.

Poängfördelningen för dessa frågor hittar du enklast inne i din grupp under meny-valet "Regler".

Tipsrad

Hur länge du kan ändra och finslipa din tipsrad beror på inställningarna i din grupp. Vilken deadline som finns ser du inne i gruppen och under "Regler".

Antigen kan du tippa fram till turneringen startar eller så kan du ändra din tipsrad hela vägen fram till matchen startar.
Slutspelet tippar du på samma sätt som gruppspelet, alltså resultatet efter 90 minuter plus stopptid. Det är alltså möjligt att matcher slutar oavgjort även under slutspelet.

Mål som görs i en eventuell förlängning och straffläggning ska inte inkluderas i ditt tips.

Poäng kommer delas ut på samma sätt som vid gruppspelet, 3 poäng ges om du prickar rätt vinnande lag och 6 poäng ges om du prickar rätt resultat.
Är du med i flera grupper är det smidigt att återanvända sina tips - vilket du kan göra genom denna funktion.

Funktionen kopierar alla gruppspelsmatcher och frågor från en grupp till en annan. Endast matcher och frågor som är möjliga att tippa inkluderas, det är alltså inte möjligt att redigera sina tips genom denna funktion efter att deadline passerat. Vilken deadline som gäller i din grupp hittar du under "Regler" inne i gruppen.

Notera att när du kopierar tips till gruppen så ersätts eventuella befintliga tips och svar som du angett. Så du ska enbart kopiera om du inte redan är nöjd med tipset i gruppen.
Nej, endast du kan ändra din tipsrad.

Tipsrad

Tipshjälpen är ett verktyg som du kan ta hjälp av när du ska tippa matcherna. Istället för att själv gå igenom varje match i gruppspelet samt alla frågor och skriva in resultatet så kan du använda dig av tipshjälpen som fyller i resultatet åt dig. Snabbt och smidigt!
Det finns fyra nivåer som du kan välja mellan i Tipshjälpen, så alla bör hitta en nivå som passar bra!

Följa John:
Du spelar säkert och litar på att användarna som är med i Tippa med vänner har koll (vilket de såklart har!). Denna nivå utgår från alla tips som finns registrerade i Tippa med vänner och tar då fram det laget som flest tror kommer vinna respektive match samt kollar på medianen för hur många mål lagen gör i respektive match. Använder du Följa John kan vi garantera att du inte gör bort dig, men räcker det till en vinst?

Bästa laget vinner:
Om du väljer denna nivå så litar du på statstik och hur FIFA rankar landslagen. Här finns inget utrymme för skrällar och det bäst rankade laget kommer gå vinnande i respektive match - inga undantag. Det är såklart inte alltid fallet, fotboll avgörs ute på planen men denna nivå bör ses som ganska säker och poängen kommer förmodligen trilla in i bra takt.

Jag har tur:
Visst kan det vara skönt att inte överanalysera matcher och ställa trupper mot varandra, skrällar i fotboll är ju trots allt vanligt. Denna nivå passar dig som inte vill sitta med ritblocket och analysera, du tar dagen som den kommer. Vinnande lag och slutresultat kommer att slumpas vilket gör din tipsrad unik och får du många rätt i turneringen kommer du garantera fajtas om första platsen i gruppen!

Rebellen:
Som namnet säger är du lite av en rebell om du väljer den här nivån. Här tror du inte på statistik eller experter, utan går din egen väg och tippar precis mot alla andra. Nivån är motsatsen till "Följa John". Riskerna är stora och det är rätt tveksamt om du kommer vinna din grupp med denna nivå - men tänk om du gör det! Då kan du gå iväg med flaggan i topp och bara njuta av att du besegrat alla TV- och soffexperter.
Om du använder Tipshjälpen på din tipsrad kommer du få ange en nivå som passar dig bäst. Det finns en nivå för alla - från personer som gillar att spela säkert till personer som gillar att ta större risker och tror på många skrällar. Resultaten i din tipsrad kommer baseras på vilken nivå du väljer.

Du kan självklart gå in och ändra resultaten och frågorna efter att du använt Tipshjälpen. Du kan även ändra nivå om du inte är nöjd med tipsen och vill kolla om någon annan nivå passar bättre.

Har du fyllt i resultat eller frågor i din tipsrad innan du använder Tipshjälpen kommer dessa skrivas över. Så använd endast Tipshjälpen om du inte är nöjd med din tipsrad.

Allmänt

Absolut! Du kan närsomhelst ta bort ditt konto om du vill det.

Ta bort ditt konto gör du inne i din användarprofil.
Det finns ingen åldergräns för användning av Tippa med vänner. Tjänsten riktar sig till alla som älskar sport generellt och VM specifikt - stora som små.
Tippa med vänner involverar inget med pengar eller vinster. Enligt oss räcker det gott med äran och veta att man är bättre på att tippa än sina vänner.