Fotbolls-VM 2023

Costa Rica - Zambia

1 - 3
Avslutad - Måndag 31/7 - 09:00, Gruppspel

Zambia stod för en imponerande insats när de besegrade Costa Rica med 3-1 på FMG Stadium Waikato i Hamilton. Matchen började med ett snabbt mål från Zambia när Lushomo Mweemba satte bollen i nätet efter en fin framspelning från Avell Chitundu. Costa Rica försökte komma tillbaka och fick en frispark på offensiv planhalva, men misslyckades med att utnyttja chansen.

I den sjätte minuten drog Katherine Alvarado på sig ett gult kort för Costa Rica, vilket satte press på laget. Zambia fick sedan en farlig frispark utanför straffområdet, men missade målet. Båda lagen hade flera skottförsök under första halvlek, men missade målet eller stoppades av målvakterna.

I den 31:a minuten fick Zambia en straffspark och Barbara Banda misslyckades inte med att sätta bollen i nätet. Zambia ledde nu med 2-0 och hade full kontroll över matchen. Mot slutet av första halvlek reducerade Melissa Herrera för Costa Rica och gav dem hopp inför andra halvlek.

Andra halvlek var intensiv och tillslut stod Zambia som segrare

Zambia stod för en imponerande insats när de besegrade Costa Rica med 3-1 på FMG Stadium Waikato i Hamilton. Matchen började med ett snabbt mål från Zambia när Lushomo Mweemba satte bollen i nätet efter en fin framspelning från Avell Chitundu. Costa Rica försökte komma tillbaka och fick en frispa...