Fotbolls-VM 2023

Japan - Costa Rica

2 - 0
Avslutad - Onsdag 26/7 - 07:00, Gruppspel

Japan fortsätter att imponera i VM-turneringen när de vinner mot Costa Rica med 2-0 i grupp C. Det var en match som Japan dominerade från start till slut, men det var ändå Costa Rica som började starkt och höll emot bra i början av matchen.

Redan i den 25:e minuten tog Japan ledningen genom Naomoto, som tackade för förtroendet i startelvan med ett behärskat avslut i det bortre hörnet. Bara två minuter senare dubblade Fujino ledningen när hon utnyttjade en målvaktstabbe från Solera.

Costa Rica hade svårt att skapa farliga chanser framåt och Japan hade full kontroll på tillställningen. Trots några farliga hörnor och skottlägen kunde de inte reducera Japans ledning.

I den andra halvleken var det mest en fråga om hur stor segern skulle bli för Japan. De hade full kontroll på matchen och höll Costa Rica borta från farliga målchanser. Även om den andra halvleken var något avslagen, visade Japan ändå upp sitt passningsspel och är ett av de mer intressanta lagen i turneringen.

Redan i den 25:e minuten tog Japan ledningen g...