Fotbolls-VM 2023

Tyskland - Marocko

6 - 0
Avslutad - Måndag 24/7 - 10:30, Gruppspel

Tyskland besegrade Marocko med hela 6-0 i sin andra match i gruppspelet i fotbolls-VM för damer. Matchen inleddes med att Tyskland hyllade sin skadade spelare Carolin Simon genom att hålla upp hennes tröja i gruppbilden, precis som Sverige gjorde med Hanna Lundkvist.

Tyskland satte snabbt press på Marocko och redan i den 11:e minuten gjorde Alexandra Popp 1-0 efter en fin nick. Marocko hade svårt att hålla emot den tyska anstormningen och i den 39:e minuten gjorde Popp sitt andra mål för dagen efter en hörna.

Tyskland gick in i halvtid med en 2-0 ledning och fortsatte att dominera i den andra halvleken. Direkt efter paus utökade Tyskland sin ledning till 3-0 genom ett mål av Klara Buehl. Marocko hade svårt att stå emot och i den 79:e minuten gjorde de ett självmål efter ett misslyckat försök att rensa undan bollen. Tyskland fortsatte att dominera och i den 89:e minuten gjorde Lea Schuller 6-0 efter en retur från målvakten. Tyskland visade återigen sin styrka och är en tydlig favorit till att vinna VM.

Nästa match för Tyskland är mot Colombia och Marocko möter Sydkorea.