Fotbolls-VM 2023

Portugal - Vietnam

2 - 0
Avslutad - Torsdag 27/7 - 09:30, Gruppspel

Portugal skrev historia i sin andra gruppspelsmatch i VM mot Vietnam genom att vinna med 2-0. Det var Portugals första seger någonsin i ett VM och de är nu på god väg att ta sig vidare till slutspelet.

Matchen började med en frispark för Vietnam efter att Borges fällt Hoang redan efter en minut. Men Vietnams hörna resulterade inte i något mål. Istället var det Portugal som tog ledningen efter sju minuter genom Telma Encarnacao. Det var Portugals första VM-mål någonsin och det firades rejält av spelarna.

Portugal fortsatte att dominera matchen och skapade flera farliga chanser. Nazareth hade ett bra läge efter fint förarbete av Jessica Silva, men sköt över målet. Men Nazareth fick sin revansch när hon ökade Portugals ledning till 2-0 efter 21 minuter.

Vietnam försökte komma tillbaka in i matchen, men Portugals försvar stod stabilt och målvakten Morais gjorde flera viktiga räddningar. Silva fick en mindre skada under matchen, men kunde snabbt återvända till planen och fortsätta sitt imponerande spel.

Matchen började med en frispark för Vietnam efter att Borges fällt Hoang redan efte...