Fotbolls-VM 2023

Australien - Nigeria

2 - 3
Avslutad - Torsdag 27/7 - 12:00, Gruppspel

Nigeria stod för en imponerande insats när de besegrade Australien med 3-2 i den tredje och sista VM-matchen för dagen. Matchen var fylld med spänning och oväntade händelser.

Redan från början visade lagen sin offensiva inställning, men det var Nigeria som fick klara sig utan sin stjärnanfallare Asisat Oshoala. Även Australien hade skadebekymmer med Sam Kerr, Mary Fowler och Aivi Luik frånvarande. Trots det var det Australien som inledde starkast och skapade flera farliga chanser. Men Nigerias målvakt Chiamaka Nnadozie höll tätt och räddade laget gång på gång.

I den 45:e minuten kom äntligen det första målet i matchen. Australiens Emily van Egmond utnyttjade en svag inspark från Nnadozie och rullade in bollen vid vänstra stolpen. Glädjen var dock kortvarig för Australien, då Nigeria direkt i den 45:e minuten kvitterade genom Chidinma Okeke. Det var en riktig rysare och publiken på Brisbane Stadium kunde knappt tro sina ögon.

Nigeria kunde sedan vända matchen och vinna med 2-3 efter en sen reducering från Australiens Alanna Kennedy.

Nigeria och Kanada har nu tagit grepp om grupp B där Irland redan är utslagna, men Australien har fortfarande möjlighet att ta sig till slutspel om de kan slå Kanada i sista gruppspelsmatchen.

Redan från början visade lagen sin offensiva inställning, men det var Nigeria som fick klara sig utan sin stjä...