Fotbolls-VM 2023

Brasilien - Panama

4 - 0
Avslutad - Måndag 24/7 - 13:00, Gruppspel

Brasiliens vann sin första gruppspelsmatch i VM med 4-0 mot Panama. Matchen spelades inför en entusiastisk publik på Stade des Alpes i Grenoble, Frankrike.

Brasilien startade matchen starkt och dominerade spelet från början. Trots att lagets stjärna Marta inte fick starta matchen, var supportrarna uppspelta och sjöng med i Brasiliens nationalsång. För Panamas del var detta deras första deltagande i ett världsmästerskap, vilket var en stor bedrift för laget.

Matchen började med att Panama sparkade igång bollen. Men det dröjde inte länge innan Brasilien tog över kontrollen. Redan efter 19 minuter kom det första målet genom Ary Borges, som nickade in bollen efter ett fint inlägg från Debinha. Borges blev matchens stora hjälte och gjorde totalt tre mål under matchen.

Brasilien fortsatte att dominera spelet och hade flera chanser att öka på sin ledning. Kerolin avlossade ett skott som träffade ribban, men domaren blåste frispark till Panama precis innan skottet. Trots detta lyckades Brasilien göra sitt andra mål genom Borges, som utnyttjade en retur efter att målvakten Bailey räddat hennes första avslut.

I den andra halvleken fortsatte Brasilien att vara det starkare laget. Redan efter tre minuter gjorde Beatriz Zaneratto det tredje målet för Brasilien efter en fin klackning från Borges. Zaneratto hade flera chanser att göra fler mål, men missade tyvärr målet vid ett tillfälle.

Brasilien fortsatte att pressa på och skapade flera farliga chanser. I den 70:e minuten gjorde Borges sitt tredje mål för dagen och fullbordade därmed sitt hattrick. Det var en imponerande prestation av Borges, som visade prov på sin målfarlighet.

Matchen slutade med en 4-0 vinst för Brasilien, som nu har en bra start på turneringen. Publiken jublade när Brasiliens stjärna Marta byttes in i matchen. Trots att hon inte lyckades göra något mål, visade hon prov på sin klass och bidrog till lagets offensiva spel

Brasilien har nu tre poäng och leder sin grupp. Nästa match för laget är mot Frankrike, och det kommer bli en riktigt spännande match att följa. Förhoppningsvis kan Brasilien fortsätta att visa upp sitt imponerande spel och ta sig långt i turneringen.

Brasilien startade matchen starkt och dominerade spelet från början. Trots att lagets stjärna Marta inte fick starta matchen, var s...